Sledite nam na:

 • Igra na postu-Kevin Sutton 2.

  Vaje za izboljšanje vaše igre na postu. Vaje od 2-6/28.

  1. Igralec je obrnjen s hrbtom proti košu. Poda si žogo meter predse in jo ulovi z enotaktnim zaustavljanjem. -Uporabi zadnji ali sprednji pivot in izvaja met. -Uporabi zadnji ali sprednji pivot, vara met. Prehod v vodenje s križnim ali vzdolžnim korakom. Eno vodenje in met.

  1. Podaja trenerju, polni šprint v raketo in nato na rob rakete kjer zahteva žogo(lahko dodamo obrambo ki oteži odkrivanje in izzove met na koš). Podaja pod koš in zaključek z metom ali horukom.

  4.Postavljeni smo na nizkem postu kjer zahtevamo žogo.(Prenos žoge na drugo stran). Varanje v teku pod koš in nato v šprintu na mesto visokega posta in met na koš. (vajo lahko otežimo z obrambnim igralcem, ki oteži odkrivanje in izzove met na koš)

  1. V teku izvajamo tri gibanja. Blokado in odvajanje pod koš. Blokado in odvajanje za met in varanje blokade in tek proti košu. (v vajo lahko dodamo obrambnega igralca. napadalec mora pravilno reagirati glede na gibanje obrambe)

  1. Podaja na stran in polni šprint pod koš. Iščemo žogo na nizkem postu na eni strani. (Prenos žoge) Varamo z gibanjem pod koš in se v šprintu odkrivamo na mesto visokega posta kjer izvajamo met. (vajo lahko otežimo z obrambnim igralcem, ki oteži odkrivanje in izzove met na koš)

  Še več vaj v prihodnjih dneh.

  Objavljeno v Košarkarske vaje

Sledite nam na: