Sledite nam na:

 • Igra na postu-Kevin Sutton 4

  Vaje za izboljšanje vaše igre na postu. Vaje od 14-18/28.

  14.Vaja: Pod košem igralec izvaja Mikan-drill(npr. 10 ponovitev). Ko konča žogo zavodi v avt in poda trenerju. Teče okoli stožca na sredini in se vrača na mesto visokega posta. Sprejme žogo, vara met na koš in zaključuje iz prodora.

  15.Vaja: Pod košem igralec izvaja Mikan-drill(npr. 10 ponovitev). Ko konča žogo zavodi v avt in poda trenerju. Teče okoli stožca na sredini in se vrača na mesto visokega posta. Sprejme žogo, vara met na koš in zavodi do naslednjega stožca kjer zaključuje z metom.

  16.Vaja: Košarkar je obrnjen s hrbtom proti obroču. Pobere žogo s stola in se z zakorakom obrača v sredino ali proti avtu. Uporabi samo eno vodenje in zaključuje z naskokom.

  17.Vaja: Košarkar je obrnjen s hrbtom proti obroču. Pobere žogo s stola in se zavrti okoli svoje osi. V kolikor napada v sredino se zavrti okoli noge, ki je dlje od obroča, če napada na avt pa okoli tiste bližje obroču. Na voljo ima eno vodenje, zaključuje pa lahko z naskokom ali horukom.

  18.Vaja: Košarkar je obrnjen s hrbtom proti obroču. Pobere žogo s stola in se z zakorakom obrača v sredino(eno vodenje), še enkrat uporabi zakorak tokrat pa se obrača proti avtu(drugo vodenje). Zaključek z naskokom. Vajo lahko obrnemo tudi tako da najprej napada avt in nato sredino.

  Še več vaj Kevin Suttona pa objavimo že jutri!

  Objavljeno v Košarkarske vaje

Sledite nam na: