Matevž Žižmond po svetovnem prvenstvu 3x3

Sledite nam na:

 • Matevž Žižmond po svetovnem prvenstvu 3x3

  Občutke po svetovnem prvenstvu je za nas strnil Matevž Žižmond.

  1. Matevž pred nekaj dnevi si se vrnil z mesta Debrecen na Madžarskem kjer si zastopal slovensko reprezentanco do 18. let v košarki 3x3. Kakšni so prvi občutki? Ste bili zadovoljni s prikazano igro? Občutki so fenomenalni, neopisljivi, saj je bil to moj sploh prvi nastop za reprezentanco. Kljub bolečem porazu v samem zaključku tekme proti Estoniji in ne uvrstitvi v tako željen četrfinale smo kot celotna ekipa s svetovnega prvenstva odšli z dvignjenimi glavami, saj smo na vsaki izmed tekem pustili srce na igrišču, ter se borili do zadnjega atoma svojih moči.

  2. Kako so potekali vaši dnevi v času svetovnega prvenstva? Na dan, ko nismo imeli tekem smo se zjutraj odpravi z avtobusom na trening na zunanje igrišče, ki je bilo oddaljeno 10 minut od hotela. Trening smo imeli pribljižno 30-45min. Po kosilu smo odšli na prizorišče, ter si ogledali tekme naše reprezentance deklet. Popoldne smo trening opravili kar na trgu pred hotelom. Po popoldanskem treningu je sledila videoanaliza naših tekmecev. Po večerji smo se ponovno odpravili na prizorišče, ter si ogledali preostale tekme. Na dan tekme smo zjutraj imeli 15 mininut treninga na glavnem igrišču in 15 mininut treninga na ogrevalnem igrišču. Sledil je počitek. Po kosilu smo odšli na tekmo. Po odigranih tekmah je znova sledil počitek, ter ogled še ostalih tekem do konca dneva.

  image (22).jpg

  3. Kaj se ti zdi, da je bila vaša glavna prednost in kaj je po tvojem razlog, da niste uspeli poseči po medalji? Največja prednost naše reprezentance je bila ta, da smo vsi 4 člani dobri strelci z razdalje. Delovali smo enotno, vsi 4 smo igralci, ki vedno igramo do konca ne glede na rezultat, imamo veliko širine tako v napadu kot v obrambi. Razlogov za ne uvsrtitev v izločilne boje ni veliko. Preprosto žreb nam je določil skupino smrti (ZDA, Latvija, Estonija, Slovenija). Proti takim reprezentancam te lahko vsaka napaka stane zmage. ZDA je nastopila s 4 igralci, ki bodo naslednje leto bili eni izmed boljših izborov na NBA draftu. Estonija je bila verjetno najbolj uigrana ekipa turnirja, ki je nakoncu samo končnico tekme bolje izpeljala kot mi. Obe reprezentanci sta se nato ponovno srečali v finalu, kar še dokazuje njihovo kvaliteto.

  4. Ste si v tem času uspeli ogledati tudi mesto in spoznati kulinariko? Nažalost ogled mesta, ter spoznavanje kulinarike ni bil mogoč, zaradi že vsem znane situacije na svetu. Po pravilniku, ki ga je določila FIBA smo lahko iz hotela izstopali samo v primeru treninga, igranja ali ogleda tekem. Družili smo se lahko samo znotraj reprezentance. Lahko bi rekli, da smo bili v tako imenovanem »mehurčku«.

  image (19).jpg

  5. Kaj se ti je najbolj vtisnilo v spomin? Najbolj se mi je vtisnila v spomin tekma proti ZDA, kjer sem mogoče igral proti bodočim NBA zvezdam in tudi najbolšim igralcem na svetu moje generacije. Primerjal sem se tudi z drugimi dobrimi, kvalitetnimi košarkarji z Evrope. V čast mi je bilo braniti barve slovenske reprezentance na tako velikem tekmovanju.

  image (3).jpg

  image (21).jpg

  Objavljeno v Intervjuji

Sledite nam na: