Prva sezona pokala Perkmandlc

Sledite nam na:

 • Pogled nazaj - Pokal Perkmandlc 2018

  Začetki 3x3 ulične košarke v Idriji segajo daleč nazaj v preteklost, natančneje v leto 2006. Turnir je takrat organiziral nadobudni domači košarkar in trener Sašo Kavčič. Že prvo leto je bil turnir izpeljan zelo uspešno. Obiskal ga je takratni NBAjevec Boštjan Nachbar, ki je na turnirju tudi tekmoval proti domačemu mlademu upu Luki Rupniku v prostih metih in v trojkah. Poleg samega tekmovanja v 3x3 ulični košarki pa je bilo takrat prvič izvedeno tudi tekmovanje šut za pršut. Turnir se je izvedel vsako leto v času poletja ter se je skozi leta zasidral kot eden izmed pomembnih dogodkov v Idriji.

  Leta 2015 je organizacijo turnirja prevzel Matic Kržišnik, ki je s pomočjo košarkarske zveze slovenije v naslednjih treh letih organiziral obilico turnirjev v Idriji in njeni bljižni okolici. Turnirji pa so bili prvič priznani tudi s strani krovne organizacije FIBA 3x3.

  Z izkušnjami, povezovanjem z drugimi trenerji in predvsem željo po širjenju košarke 3x3 se je na pobudo Kržišnika leta 2018 rodil projekt Pokal Perkmandlc. S tem projektom smo želeli zapolniti vrzel relativno kratke košarkarske sezone, ki v sloveniji traja pribljižno šest mesecev. Z bolj "prijaznimi" pravili pa tekmovanje omogočiti tudi malo mlajšim in starejšim ljubiteljem košarke. Tekmovanje je potekalo po severni primorski in zaradi kratke razdalje med kraji so se nekatere ekipe udeležile vseh turnirjev.

  Pred organizacijo prvega turnirja je bila potrebna prenova košarkarskega igrišča, ki so jo opravili lokalni ljubitelji košarke.

  20180506_142422_Burst01.jpg (Stoje: Blaž Rupnik, Matic Kržišnik, Sean Hadžić, Luka Habe, Jernej Drofenik. Kleče: Jaka Kopač, Anej Prek)

  3 na 3 v Idriji

  Po uspešni prenovi igrišča je 02.06.2018 sledila otvoritev tekmovanja pokal Perkmandlc in 13. tradicionalnega 3na3 u Idr'ji. Poleg klasičnega tekmovanja v igri tri na tri so se lahko obiskovalci pomerili v metu trojk, zabijanju in vsem najljubšim metom iz sredine igrišča ‘šut za pršut’. Za najmlajše pa je potekalo tekmovanje v igri ‘knockout’. V trojkah je zmagal bivši idrijski ostrostrelec Aleš Kastrin, noga pršuta pa je končala v rokah Seana Hadžiča. Turnir v igri 3x3 je osvojila ekipa P.I.A. (Matevž Mlakar, Žiga Likar in Maks Klajnšček) še najbolj pa se je obiskovalcem v spomin vtisnilo izredno zanimivo tekmovanje v zabijanju. V finalu sta se pomerila Maks Klajnšček in Tjan Prem slednji pa je z alley-oop zabijanjem preko motorja odločil zmagovalca.

  DSCN4480.JPG

  DSCN4043.JPG

  DSCN4443.JPG

  3 na 3 v Tolminu

  Drugi turnir je bil izveden v Tolminu, 08.07.2018 na lepo prenovljenem igrišču v Športnem parku Brajda. Tretje mesto je zasedla ekipa 3x3 Rwžce, v finalu pa sta se pomerili ekipi Žlice in Prfarske kaze. Tekmo je prekinila huda nevihta, ki je trajala nekaj minut. Finalno tekmo bi sicer lahko nadaljevali v dvorani a so se finalisti odločili, da bodo zmagovalce odločili kar prosti meti. Na koncu je slavila ekipa Žlica, drugo mesto pa je osvojila Prfarska kaza. V tekmovanju trojk je zmagal Luka Ohojak, met iz sredine igrišča v tokratnem ‘šut za kolut’ pa je osvojil Žiga Črv, ki je za nagrado prejel kolut sira.

  191.jpg

  162.jpg

  3 na 3 v Ajdovščini

  Tretji turnir je bil v Ajdovščini, 28.07.2018. V vetrovnem mestu smo želeli gledalcem in tekmovalcem ponuditi novo izkušnjo zato smo turnir organizirali pozno popoldne in zvečer ko je nad mesto že padel mrak. V zabijanju je slavil Simon Tratnik, v trojkah je bil najboljši Miha Cerkvenik, turnir v igri 3x3 pa je osvojila ekipa Žlica in z zmago v Ajdovčini tudi prehitela ekipo P.I.A. v skupnem seštevku.

  DSCN7592.JPG

  DSCN7491.JPG

  DSCN7652.JPG

  DSCN7661.JPG

  ‘3 na 3 na Tanoumu Placu’ v Idriji

  3na3 na placu je bil organiziran v sodelovanju s prznikom Idrijskih žlikrofov. Zaradi slabe vremenske napovedi smo bili premorani turnir prestaviti iz starega mestnega jedra v dvorano najstarejše slovenske realke, gimnazijo Jurija Vege Idrija. Tekmovalo je lepo število ekip s primorske in osrednje Slovenije. Med vsemi ekipami se je najbolje odrezala ekipa P.I.A (Matevž Mlakar, Domen Tivadar, Žiga Likar). Drugo mesto je zasedla ekipa Prfarska kaza (Simon Tratnik, Luka Pivk, Andraž Bizjak, Matej Kacin), tretje mesto pa je zasedla ekipa 3x3 Notranje Gorice (Nejc Cerkvenik, Tadej Špicar, Lenart Jesih, Aljaž Vidmar). Pri metu trojk je bil najbolj uspešen Žiga Likar, pri metu iz sredine igrišča pa je bil najbolj uspešen Matej Kacin, ki si je za nagrado prislužil 5kg Idrijskih žlikrofov. Poleg tekmovanja so bili obiskovalci lahko priča tudi pestremu spremljevalnemu programu. Na tatamiju so svoje veščine pokazali karateisti Karate klub Kolektor Idrija. Po točki karateistov pa so dvroano spravili na noge še leteči in atraktivni Dunking Devilsi. Da pa se zabijanje ne bi ustavilo so nas obiskale tudi Red Bull-ove promotorke, ki so z energijskimi napitki košarkarjem dale krila.

  IMG_20180825_170904.jpg

  IMG_20180825_172125_BURST004.jpg

  IMG_20180825_174058.jpg

  zzz.jpg

  3 na 3 v Novi Gorici

  V Novi Gorici je 01.09.2018 v športnem parku dijaškega doma Nova Gorica potekal že peti in tudi zaključni turnir prve sezone pokala Perkmandlc. V razvrstitvi za skupnega zmagovalca in za najboljšega strelca je bilo pred zadnjim turnirjem še vse odprto. Za prvo mesto sta se potegovali ekipi P.I.A. in Žlica, vsak s po dvema zmagama. Za najboljšega strelca pa sta pred glavnino odstopala Anže Bogataj in Matevž Mlakar. Na koncu so prevladale izkušnje prvo mesto je osvojila občutno starejša ekipa Žlica, najboljši strelec pokala pa je postal Anže Bogataj. Tretja ekipa v skupnem seštevku pa je bila Prfarska Kaza.

  CSC_0053.JPG

  DSC_0049.JPG

  DSC_0749.JPG

  DSC_0148.JPG

  DSC_0051.JPG

  DSC_0727.JPG

  DSC_0760.JPG

  Avtor: Anej Prek

  Objavljeno v 3na3 Idrija, Turnirji

Sledite nam na: