Uspešno izveden košarkarski kamp

Sledite nam na:

 • Uspešno izveden košarkarski kamp

  Zadnje dni starega leta smo "Perkmandlci" preživeli kar na parketu. Med 26. in 30. decembrom smo v Ljubljani na gimnaziji Šentvid organizirali prvi elitni košarkarski kamp.

  Pred pričetkom kampa smo si zadali dva cilja.

  1. Mladim omogočiti trening v času, ko večina klubov nima organiziranih treningov.
  2. Razvijati napadalne sposobnosti in podati specifična znanja, ki jim bodo pomagala pri nadaljnem razvoju.

  2.jpg

  Zaradi počitnic in posledično spočitih nog smo si lahko privoščili, da smo dvignili količino treninga. V petih dneh smo vsega skupaj opravili 12 ur treninga. Nekateri fantje pa še dosti več saj so tekom dopoldnevov trenirali v svojih klubih popoldan pa še pri nas.

  Igro ena na ena smo tako razdelili na pet različnih segmentov: -sprejemanje pravilnih odločitev -igra brez žoge -preigravanje -met -zaključki v raketi

  Trening na vsako izmed tem je vodil trener, ki ima s slednjo največ izkušenj ali bolje rečeno največ znanja. Glavni trenerski gostje so bili Nejc Višnikar, Davor Brečko, Jan Mesić, Nino Lepej, Samo Masleša in Gregor Gornjec.

  Prvi dan je Nejc Višnikar, ki je v svoji trenerski karieri pomagal razvijati številne slovenske in tuje zvezdnike, vodil trening na temo sprejemanja pravilnih odločitev v napadu in igre brez žoge. Davor brečko, ki vodi prvoligaški klub iz Podčetrtka je učil preigravanja. Jan Mesić, ki je v Sloveniji poznan kot najboljši trener za met, je skozi različne tekmovalne vaje pokazal kako lahko na zabaven način izboljšaš mehaniko in uspešnost svojega meta. Četrti dan sta nas obiskala dva trenerja, Samo Masleša in Nino Lepej. Samo je s svojim GSMP pomagal k gibalni pismenosti in motoriki, Lepej pa je predstavil nekaj različnih zaključkov v raketi in kako hitro spremeniti le tega glede na reakcijo obrambe. Zadnji dan kampa pa je trening vodil trener slovenske moške košarkarske reprezentance do 16 let, Gregor Gornjec. Učil jih je o ritmu napada in kdaj napasti obrambnega igralca.

  999.jpg

  V petih dneh smo mladim podali veliko informacij, ki jim bodo ob vloženem delu pomagale pri nadaljnem razvoju njihove kariere. Sodeč po odzivih otrok in staršev pa so bili treningi tudi zabavni.

  Vsem trenerjem in udeležencem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in želimo uspešen preostanek sezone.

  Se vidimo na naslednjem košarkarskem kampu.

  1.jpg

  3.jpg

  20211230_161700.jpg

  Objavljeno v Košarkarki kamp, Ostalo

Sledite nam na: